sâmbătă, 2 iunie 2012

Un nou duet cucereste Topul! Sir Elton John si Blue au cucerit o medalie de aur nespus de frumoasa




Sorry Seems to be the Hardest Word este un cantec scris de Elton John si Bernie Taupin in 1976. A fost cantat chiar atunci de Elton si inregistrat pe albumul Blue Moves. A ajuns pe 11 in UK in acel an si pe 6 in Statele Unite. A primit discul de aur ca single in 1977, tot in State. A intrat in mai toate albumele Greatest Hits ale marelui Sir.

Iar in 1977 a fost si coloana sonora pentru filmul Slap Shot. Ideea unui duet cu Blue a venit in 2002, odata cu ideea tinerilor de a si reorchestra piesa. Ray Ruffin a compus noua muzica. A fost hit in n tari din Europa, numarul 1 incontestabil in UK. A primit discul de argint odata cu vanzarea a peste 315.000 de singleuri.

Cateva vorbe acum despre cele doua entitati muzicale...

Elton John a inceput sa cante la pian la trei sau patru ani si a studiat la Academia Regala de Muzica de la 11 ani. I-a urmat cursurile vreme de patru ani dar a renuntat inainte de examenele finale.

Prima formatie in care-a intrat se numea Bluesology. Avea 14 ani.

La 15 ani canta, in week-enduri intr-un pub in care are de-a face cu clienti beti ce-si varsa halbele in pianul sau

Parintii lui Elton John si-au facut griji pentru directia muzicala a fiului lor – ar fi dorit ca acesta sa se indrepte mai degraba catre muzica clasica.

A participat la auditii pentru trupele King Crimson si Gentle Giant si a fost respins.

Porecla sa e Rocket Man – Omul racheta.

Prima colaborare cu textierul Bernie Taupin s-a materializat in 1967. Cantecul se chema “Scarecrow”. Cei doi nu se intalnisera niciodata, toata comunicarea muzicala dintre ei petrecandu-se prin … posta.

Elton John detine recordul pentru cel mai bine vandut single din istorie. Candle in the wind ’97 – un tribut adus printesei Diana, s-a vandut in peste 30 de milioane de exemplare.

In Statele Unite Elton John a vandut 69 de milioane de discuri. Asta-l plaseaza pe locul 9, intre Barbara Streisand (pe 8) si AC DC pe 10.

Cand a fost ridicat la rangul de cavaler, in 1998, Rocket Man a fost prezentat ca fiind Sir John Elton.

A reusit sa castige un singur trofeu la Brit Awards, dar l-a obtinut de doua ori. El a fost numit cel mai bun artist britanic in 1986 si in 1991.

In schimb Elton John compenseaza la Grammy – are nu mai putin de 5 premii. Primul a venit in 1986 pentru That’s What Friends Are For.

___________

In mai 2001 o noua trupa apare pe scena muzicala britanica, Blue, compusa din 4 baieti londonezi , Duncan James (26 de ani) , Anthony Costa (22 de ani), Lee Ryan (21 de ani) si Simon Webbe (26 de ani).

In aceeasi perioada lanseaza single-ul de debut, “ All Rise” care intra in Top UK pe locul 4 si ramane in Top 10 cinci saptamani. Urmatoarele 2 single-ri “Too Close” si “If You Come Back“ au ajuns ambele pe locul 1 si s-au vandut in peste 200 000 de exemplare fiecare. Urmeaza lansarea albumului de debut “All Rise”, album ce se vinde in peste 1,5 milioane exemplare numai in Marea Britanie si ajunge pe locul 1 in topul albumelor. Au urmat numeroase premii incluzand “Best New Comer” la Brit Awards 2002, “Best New Comer” la Smash Hits Awards si “Best Single”, “Best New Comer” si “Best Pop Act” la Capital Fm Awards.

In martie 2002, baietii de la Blue intra in Top 10 cu al 4-lea single de pe albumul “All Rise”, “Fly By II”, piesa remixata care ajunge pe locul 1 in clasamentul celor mai difuzate piese pe radio. In noiembrie 2002 , trupa Blue lanseaza cel de-al doilea album,”One Love”, o colectie clasica de piese R&B / Pop, o colaborare cu cei mai buni compozitori si producatori. Albumul “One Love” a intrat in topurile britanice pe locul 1 si s-a vandut in peste 1,3 milioane de exemplare in Marea Britanie si 2,7 milioane de exemplare in lume.

Primul single extras de pe album, “One Love” a intrat direct in Top 3 si devine al 2-lea single care ajunge pe locul 1 in clasamentul celor mai difuzate piese pe radio. A fost rapid urmat de al 2-lea single , un duet cu Elton John, cover dupa o piesa din anul 1976 a renumitului artist , “Sorry Seems To Be The Hardest Word”, single care intra in topuri direct pe locul 1. In februarie 2003, Blue incanta spectatorii de la Brit Awards 2003 cu o extraordinara interpretare a piesei “Riders”. In aceeasi seara baietii pleaca acasa cu un alt premiu de prestigiu ”Best Pop Act”. In octombrie 2003 lanseaza single-ul “Guilty”, o balada plina de emotie scrisa de Duncan si echipa de producatori, urmat in noiembrie de albumul “Guilty” care ajunge instantaneu pe locul 1 in topurile britanice.

In decembrie 2003, Blue inregistreaza impreuna cu legenda de la Motown Records Stevie Wonders si diva soul Angie Stone o noua versiune a hit-ului “Signed , Sealed, Delivered I’m Yours” a lui Stevie Wonders. Single-urile “Breathe Easy” si “Bubblin” s-au dovedit a fi alte mari hit-uri internationale ale trupei. Albumul greatest hits, “Best Of Blue” este lansat in noiembrie 2004 si contine 15 piese. Aceasta lansare subliniaza faptul ca trupa este in varf, compunand si avand performante exceptionale , cu piese pop pentru oricine si pentru toti cei care apreciaza muzica de prima clasa. Cu 3 albume are ajung numarul 1, 3 single-uri numarul 1, 2 premii Brit Awards, trupa Blue este oficial una dintre cele mai mari trupe pop, nu numai in Marea Britanie, ci si in intreaga lume.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu