sâmbătă, 13 aprilie 2013

Westlife castiga editia de Top RomanticFM cu piesa Soledad



Pe 3 iulie 1998 în Dublin, lua naştere boyband- ul Westlife. Grupul era format din cinci băieţi, Nicky Byrne, Kian Egan, Mark Feehily, Shane Filan şi Bryan McFadden. Lansarea grupului a avut loc o dată cu participarea în deschiderea unui concert Boyzone, în Dublin.

În acelaşi an, Westlife a fost premiat la categoria "Best New Tour Act" în cadrul evenimentului Smash Hits Poll Winners Party.

În martie 1999 a fost lansată piesa de debut, "Swear It Again", care a ajuns în fruntea clasamentelor din Marea Britanie şi Irlanda.

Al doilea single, lansat în august 1999, "If I Let You Go", urmat apoi de "Flying Without Wings" (câştigator al premiului "Piesa anului"), au înregistrat un succes major.
Piesa "Flying Without Wings" a fost inclusă pe coloana sonoră a filmului produs de Warner Brothers, "Pokemon 2000".

Primul lor album, Westlife (noiembrie 1999), ajuns pe poziţia a doua în clasamentele din Marea Britanie. A fost albumul care a înregistrat cea mai rapidă "cădere" în istoria clasamentelor din U.K, de pe poziţia 3 pe 37.

În decembrie 1999, a fost lansat "I Have A Dream/ Seasons In The Sun", piesa ce a obţinut premiul "Christmas number-one single".

Piesa "Fool Again" le-a adus celor de la Westlife locul 1 în U.K.

A urmat apoi un turneu de promovare a albumului Westlife în Asia şi în Marea Britanie.

Anul 2000 a fost marcat de albumul Coast to Coast, recompensat cu poziţia 1 în U.K, devenind astfel al patrulea cel mai bine vândut album al anulu 2000 şi cel mai bine vândut album Westlife de până atunci.
Piesa "My Love" de pe acest album a obţinut premiul de " Piesa anului".

În 2001 , băieţii au susţinut primul lor turneu mondial, intitulat "Where Dreams Come True Tour",

A urmat lansarea, în noiembrie 2001, a celui de-al treilea lor album, World Of Our Own. De pe acest album au fost lansate piesele "Uptown Girl", "Queen of My Heart" şi "World of Our Own", care au ajuns pe locul 1 în topurile britanice. "Bop Bop Baby" de pe acelaşi album nu a reusit decât să ocupe poziţia 5 în clasamentele din U.K.

În 2002, Westlife a plecat în cel de-al doilea lor turneu mondial, World Of Our Own Tour (In The Round).

În 2002, grupul a lansat cel de-al unsprezecelea hit de numărul 1, "Unbreakable", în urmat de albumul cu cele mai bune piese Westlife, Unbreakable - The Greatest Hits Vol. 1 (noiembrie 2002), material ce a luat "coroniţă" în U.K. Piesa "Tonight/Miss You Nights" a ajuns pe locul 3 în Marea Britanie.

În 2003, şi-a făcut loc turneul mondial cu numărul 3 marca Westlife, The Greatest Hits Tour.

Piesa din septembrie 2003, "Hey Whatever" a reuşit doar performanţa locului 4 în topurile din Marea Britanie.

Al patrulea album, Turnaround, lansat în noiembrie 2003, a fost desemnat de fanii britanici, drept un album demn de locul intâi. Cover-ul "Mandy", după piesa cu acelaşi nume a lui Barry Manilow, a fost premiat cu titulatura de "Piesa anului". Acest single este considerat piesa cu cea mai rapidă urcare într-un clasament britanic, de pe locul 200 pe 1.

"Obvious" le-a adus celor de la Westlife locul 3 în topuri.

Martie, în pragul plecării în cel de-al patrulea turneu mondial, Bryan McFadden părăseşte grupul, pentru a urma o carieră solo. Ultima reprezentaţie a acestuia alături de Westlife a fost pe 27 februarie 2004, la clubul Newcastle Upon Tyne's Powerhouse.

La mai puţin de o săptămână după plecarea lui Bryan, grupul a susţinut turneul "Turnaround Tour".

A urmat albumul Allow Us to Be Frank, care a ocupat locul 3 în clasamente.

După lungi audiţii, membrii Westlife au descoperit-o pe Joanne Hindley, alături de care au înregistrat piesa "The Way You Look Tonight".

A urmat o colaborare cu actorul Kevin Spacey, concretizată în single-ul "Fly Me To The Moon".

Westlife a suţinut, ulterior, turneul "The Number Ones Tour", urmat de o pauză de 4 luni.

În 2005 , Westlife a revenit pe piaţă cu piesa "You Raise Me Up", de pe albumul Face To Face. Pe 6 noiembrie 2005, atât albumul cât şi melodia mai sus menţionată, au ajuns pe locul 1 în topurile britanice.
"You Raise Me Up" a primit distincţia de "Piesa anului 2005" în U.K.

În decembrie 2005 a lansat "When You Tell Me That You Love Me", un duet cu Diana Ross, ajuns pe poziţia a doua în clasamente. A urmat apoi "Amazing", ce a înregistrat un eşec, ocupând doar locu 4.

Cum era de aşteptat, Westlife a susţinut un nou turneu, Face To Face Tour, în Asia, Irlanda, Australia şi Marea Britanie, fiind primul turneu în care grupul concerta în China.

În 2006, în urma semnării unui nou contract cu Sony BMG, Westlife a lansat albumul The Love Album. Primul extras de pe acest album, "The Rose", a urcat direct pe prima poziţie în clasamente.

A urmat turneul mondial , The Love Tour, în Australia, Africa, Marea Britanie şi Irlanda, Ultimul mare concert al anului 2007 a fost în Bitts Park ( Carlisle, Anglia).

Pe 5 noiembrie 2007, grupul a lansat albumul cu numărul nouă, Back Home, ce conţinea nouă piese originale şi trei cover-uri. Albumul a debutat pe locul 9 în topul UK Music Charts. Primul extras a fost un cover după piesa lui Michael Bubble, "Home", care a ajuns pe locul 3 în clasamentele din U.K. Au urmat "I'm Already There","Something Rigt" şi "Us Against The World".

Pe 25 februarie 2008 a luat startul turneul, Back Home Tour ,în Noua Zeelandă.

Pentru a marca 10 ani de Westlife, grupul a susţinut un turneu mondial, 10 Years Of Westlife.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu