vineri, 12 aprilie 2013

Restless Heart a castigat editia TopRomantic FM cu Tell Me What You Dream, piesa din 1992



Restless Heart este o trupa americana de country infiintata in 1984. Membrii trupei originale au fost John Dittrich (tobe, voce de fundal), Paul Gregg (chitara bass, voce de fundal), Dave Innis (pian, clape, chitară ritm, backing vocal), Greg Jennings (chitara, mandolina, voce de fundal) și Verlon Thompson (vocalist). Thompson a fost înlocuit cu Larry Stewart puțin timp înainte ca trupa sa fi semnat un contract cu casa de discuri RCA în 1984.

De-a lungul anilor 80' și în anii 90', trupa a dominat clasamentele americane si nu numai, in materie de muzica. Stewart și Innis au plecat în 1992 și 1993, respectiv, cu Stewart începand o carieră solo, tot pe treptele casei RCA. Până la sfârșitul anului 1994, cei trei membri rămași au desființat trupa. Cu excepția perioadei cand, pentru o reuniune de scurtă durata, au mai facut un album în 1998. Trupa a rămas inactiva până în 2003, când Dittrich, Gregg, Innis, Jennings, și Stewart s-au reunit. Un an mai târziu, au lansat "Totuși nelinistit", primul album din 1990 incoace, cu o gama de cinci piese, pe treptele Records Koch. Acest album a produs o larga ovatiune unică in țară (USA) si asta înainte de închiderea formatiei.

În general, Restless Heart a lansat șapte albume de studio, doua albume gen single, și un album live, care este disponibil doar pe site-ul lor. Douăzeci și șase din single-urile lor au intrat in topurile Billboard din țară, inclusiv șase Number One hit-uri. Două single-uri au fost eliberațe numai pentru formatul Adult Contemporary, cu mai mare ovatie dintre cei doi fiind numărul unu "Spune-mi ce visezi", o colaborare cu saxofonistul Warren Hill în 1993. Cel mai cunoscut hit al lor va ramane insa aceasta piesa, number one dupa cum stim in TopRomantic FM


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu