sâmbătă, 31 august 2013

Seal cucereste Top Romantic FM in premiera cu piesa celebra "It's a man, man's world"




Seal a parasit scena muzicii house engleze pentru a deveni cel mai popular solist al decadei. Desi primul materialul produs de el pastreaza caracteristici ale acestui gen, urmatoarele albume se inspira din genuri diferite: soul, folk, pop si rock.

Desi unul din parinti era brazilian iar celalalt nigerian, Seal a fost crescut in Anglia. Dupa absolvirea facultatii, tanarul a lucrat in Londra, pe diferite posturi: inginer electrotehnic, creator de moda. Dupa un timp, a inceput sa cante in diferite cluburi si baruri. S-a alaturat grupului Push, calatorind in Japonia in anii 80. Ajuns in Asia, a colaborat cu o formatie din Thailanda, plecand apoi pe cont propriu in India.

Dupa revenirea in Anglia, Seal l-a intalnit pe Adamski, un producator de valoare, specializat in muzica house si techno. Cantaretul a compus melodia „Killer”, ajunsa pe locul I in 1990. Primul album a fost inregistrat impreuna cu Trevor Horn, un producator ce lucrase cu ABC, Frankie Goes to Hollywood si The Buggles. Piesa „Crazy” a intrat in topul britanic si a atins pozitia 7 in America. Seal a vandut mai mult de trei milioane de copii in intreaga lume.

In urmatorii trei ani, cantaretul a inregistrat un nou album. A colaborat deopotriva cu Jimi Hendrix pentru productia „Stone Free” si Jeff Beck la realizarea melodiei „Manic Depression”. In vara lui 1994, a lansat „Seal”, cea mai cunoscuta melodie fiind „Prayer for the Dying”. Albumul a intrat in Top 40 si s-a vandut in mai mult de un milion de exemplare la doar un an de la aparitie. Melodia „Kiss From a Rose” a fost aleasa pentru coloana sonora a filmului Batman Forever si a fost atat de apreciata de public incat a petrecut 12 saptamani pe prima pozitie de top si 45 de saptamani in clasamente. Seal a fost premiat cu discul de platina; la doar doi ani de la aparitie, albumul s-a vandut in 4 milioane de copii. „Human Being” a uimit de asemenea fanii, pregatindu-i pentru o noua productie – „Seal IV”. „Best: 1991-2004” a aparut in octombrie 2004.

In 2007, Seal se intoarce in studiu si scoate albumul System, in care una dintre piese este in duet cu sotia sa, Heidi Klum, cu care s-a casatorit in 2005. Urmatorul album este Soul, in care redescopera ritmurile soul originale. Albumul este produs impreuna cu Davis Foster alatura de care scoate in 2010 un nou album Seal 6: Commitment.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu