sâmbătă, 16 martie 2013

O trupa italiana acompaniata de o solista de jazz din Anglia cucereste Topul dupa ce urca de pe 7 pe 1! Lost & Found deci se aude prima de azi



Gabin este o trupa italiana de jazz, formata din doi membri, Massimo Bottini si Filippo Clary. Numele este ales pentru cinstirea marelui artist din anii 30-40, Jean Gabin. Ei au colaborat de-a lungul timpului cu mari artisti de jazz, precum: Dee Dee Bridgewater, Edwyn Collins sau China Moses. In 2002 au scos primul lor album, intitulat simplu Gabin, cu single-uri precum "Doo Uap, Doo Uap, Doo Uap", "Sweet Sadness" si "La Maison".

Melodia "Bang Bang To The Rock'N'Roll" a fost soundtrack pentru filmul Fantastic Four din 2005, dar si pentru filmul Sex Drive din 2008. Au avut hituri de number one in Italia evident, dar si succes pe tot globul, avand concerte in SUA, Noua Zeelanda, Argentina sau chiar Rusia.

Dupa Gabin, a urmat albumul Mr.Freedom. Iata toata discografia lor:

Gabin (2002)
Mr. Freedom (2004, EMI)
The Best of Gabin (2008)
Third and Double (2010)
The First Ten Years (2012)


In 2010 ei au avut aceasta colaborare cu Mia Cooper, tot o solista de jazz, melodia Lost & Found intrand pe albumul Third and Double, scoasa apoi ca single separat si avand mare succes in Italia, UK, SUA, Canada etc.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu