sâmbătă, 30 martie 2013

Bryan Adams este din nou number one in Top RomanticFM dupa peste 2 ani de asteptare! Everything I Do se aude acum din varful ierarhiei





Bryan Adams este unul dintre cei mai faimosi cantareti si compozitori canadieni, iar printre marile lui pasiuni se numara fotografia, realizand in acest sens cateva expozitii. Cele mai cunoscute albume ale sale sunt `Reckless`, `18 till I die`, `Waking up the neighbours`.
Adams s-a nascut la 5 noiembrie 1959 in Kingston, Ontario, din parintii englezi, dar are radacini malteze din partea bunicii sale.

In anii `60, datorita tatalui sau, care lucra ca diplomat pentru statul canadian, a avut norocul sa mearga alaturi de familia sa in multe tari.

Interpretul a primit Ordinul Canadei pentru contributia adusa muzicii si pentru activitatile sale filantropice. Compozitiile sale au fost nominalizate de trei ori la Oscar, iar in 2007 si la Globurile de Aur, pentru a cincea oara, pentru piesa din filmul `Bobby`.

Primul album al sau, care ii poarta numele, a fost lansat in februarie 1980. Cel de-al doilea a fost scos pe piata numai un an dupa aceea si se numeste, `You want it you got it`. Cel mai mare succes comercial de la inceputul carierei sale l-a inregistrat cu materialul lansat in 1983, `Cuts like a knife`. Albumele sale urmatoare au fost premiate cu platina, asa cum este si exemplul lui `Into the fire`, din 1987.

`Everything I do, I do it for you`, piesa care s-a clasat pe primul loc timp de 16 saptamani consecutive in UK Single Charts a ramas si pana astazi un record. Melodia a fost inclusa pe albumul `Waking up the neighbours` lansat pe piata in 1991. Aceasta a fost si coloana sonora a filmului `Robin Hood: printul hotilor`, cu Kevin Costner in rolul principal.

Urmatorul material a fost un `best of` care continea insa si melodia `Please forgive me`. Tot in 2003, Bryan Adams a mai inregistrat hitul `All for love`, impreuna cu Rod Stewart si Sting. Acesta a intrat pe coloana sonora a filmului `Cei trei muschetari`.

Din 1996 si pana in 1999, Adams a lansat cate-un album in fiecare an. Cel mai de succes a fost `18 till I die` care continea si piesa `Have you really loved a woman?`, ce a devenit ulterior coloana sonora a peliculei `Don Juan de Marco` cu Johnny Depp si Marlon Brando.

Dupa o pauza de sase ani, Adams a revenit pe piata muzicala in 2004 cu albumul `Room Service`. Acesta a inregistrat un mare succes in Europa, clasandu-se pe locul intai in topuri.

O mare parte din muzica lui Bryan Adams a fost fie scrisa special pentru filme sau pentru a intra pe coloana sonora a 42 de pelicule.

17 martie 2008 este data la care artisul a lansat albumul `11`, iar primul extras `I thought I`d seen everything` se bucura de un mare succes.

Adams este vegetarian strict, a avut aparitii episodice in doua filme, iar in prezent locuieste in Anglia.

Marea sa pasiune o reprezinta fotografia, iar lucrarile sale au fost publicate in editia britanica Vogue, in L`uomo Vogue, Vanity Fair, Harper`s Bazaar, Esquire si multe altele.

Ca fotograf, Bryan a lucrat cu Robert Plant, Joss Stone, Placido Domingo, Celine Dion, Moby, Amy Winehouse si Morrisey.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu