sâmbătă, 11 ianuarie 2014

Bryan Adams este al doilea number one din 2014, cu celebra piesa de dragoste Do I Have To Say The Words





De la mijlocul anilor anii 80’ la mijlocul anilor 90’, cantaretul/compozitorul si chitaristul canadian Bryan Adams a fost unul dintre cei mai de succes artisti de muzica pop/rock din  întreaga lume.

De obicei, îmbrăcat în blugi, adidaşi şi T-shirts alb, energicul interpret a concertat in intreaga lume, cu chitara electrica în mână, cântând propriile sale melodii pop / rock şi balade, in fata unui public de zeci de mii de oameni. El a lansat o serie de albume multi-platină care conţin single-uri de top ce au fost introduse pe coloana sonora  a diferite filme artistice.

Vocea lui ragusita, compoziţiile simple si abordarea muzicala directă au adus pentru artist critici favorabile, fiind vazut ca un simpatic, chiar neoriginal artist rock & roll.

La varsta de 16 ani Bryan Adams paraseste scoala si canta in cluburi de noapte cu trupe precum Shock and Sweeney Todd,cu care lanseaza albumul If Wishes Were Horses.

Intr-o zi artistul il cunoaste inntr-un magazin de muzica din Vancouver pe bateristul Jim Vallance.Intalnirea duce la o colaborare muzicala intre cei doi,care dureaza si astazi.

In 1978, la varsta de 18 ani,Bryan Adams trimite cateva piese pe o caseta demo,casei de discuri A&M Records din Toronto,cu care semneaza in scurt timp un contract simbolic,pe 1 dolar.

Cateva dintre pisele compuse in 1978 rezista chiar si astazi.Printre ele “I’m Ready”  si “Remember”, care apare pe primul sau album.

Primul album se numeste chiar Bryan Adams si este lansat in februarie 1980 si marcheaza durabila colaborare muzicala dintre muzician si Jim Vallance.

Albumul primeste distinctia Discul de Aur in Canada in anul 1986.
Al doilea album al lui Bryan Adams, You Want It You Got It ,este inregistrat la New York in doar doua saptamani.Discul este lansat in 1981,si contine hitul radio “Lonely Nights”.

Succesul incepe sa apara odata cu cel de-al treilea album,Cuts Like A Knife,lansat la inceputul anului 1983.Albumul ii aduce canadianului patru piese de top,cea mai de succes dintre ele fiind chiar piesa care da titlul albumului.

Discul ajunge pe locul opt in clasamentul Billboard,iar cateva dintre piesele de pe Cuts Like A Knife,sunt cantate chiar si astazi in concerte,ramanand printre favoritele artistului.

Reckless, albumul cu numarul patru,este lansat pe 5 noiembrie 1985,chiar in ziua in care Bryan Adams implineste 25 de ani.Discul ajunge No.1 in clasamentul Billboard,si aduce nu mai putin de sase hituri.Printre acestea se afla “Run to You”, “Summer of ‘69” si prima piesa care ajunge no.1 ,”Heaven”.

Toate cele sase piese urca in Top 20 in Canada,iar albumul Reckless primeste cinci Discuri de Platina in Statele Unite.

In 1984, Tina Turner inregistreaza impreuna cu Adams duetul “It’s Only Love”. Piesa devine repede un succes la posturile de radio si este nominalizata la Premiile Grammy la categoria “Cel mai bun duet Rock”. Varianta live castiga in anul 1986 MTV Video Music Award pentru cea mai buna performanta live.
In anul 1987 Bryan Adams vine cu un nou album care primeste Discul de Platina,Into the Fire.

Waking up the Neighbours este lansat in septembrie 1991 si include super-hitul “(Everything I Do) I Do It for You”,care apare si pe coloana sonora a filmului “Robin Hood: Printul Hotilor”,cu Kevin Costner in rolul principal.
Atat albumul cat si single-ul ajung No.1 in toata lumea in 1991 si 1992. 

“(Everything I Do) I Do It for You”,doboara recordul si petrece 16 saptamani pe primul loc in Marea Britanie si 17 saptamani in Statele Unite.Un alt record este cel de vanzari - peste 3 milioane de copii numai in Statele Unite.

Adams castiga in anul 1991 premiul Grammy pentru cea mai buna piesa de pe coloana sonora a unui film,bineinteles hitul “(Everything I Do) I Do It for You”.
Primul album extras de pe albumul So Far So Good din 1993 este “Please Forgive Me”,o minunata balada rock.

“Please Forgive Me” ajunge No.1 in Canada, Australia si multe alte tari, iar album primeste nu mai putin de cinci discuri de platina in Statele Unite.
“All for Love”,piesa cantata impreuna cu Sting si Rod Stewart,face parte de pe coloana sonora a fimului “Cei Trei Muschetari”, cu Kiefer Sutherland si Charlie Sheen.

In vara anului 1996 vine albumul “18 Til I Die”,care contine si hitul cu iz de flamenco “Have You Ever Really Loved a Woman?”.Piesa este inclusa in coloana sonora a filmului Don Juan DeMarco,cu Johnny Depp si Marlon Brando in rolurile principale. “Have You Ever Really Loved a Woman?” este al treilea hit al lui Bryan Adams care ajunge No.1 in Australia si Canada si ii aduce canadianului o noua nominalizare la Premiile Oscar.Discul inregistreaza vanzari de peste 1 milion de exemplare in Statele Unite.

In toata aceasta perioada Adams colaboreaza si cu alti muzicieni.Canta “Rock Steady” impreuna cu Bonnie Raitt,”I Finally Found Someone” cu Barbra Streisand, piesa care ajunge No. 1 in Irlanda si aduce artistului a treia nominalizare la Oscar si “When You’re Gone” cu Melanie C.

In anul 2000, Bryan Adams pune vocea pe piesa “Don’t Give Up” inregistrata de Chicane.Un alt succes - canadianul ajunge din nou No. 1 in Marea Britanie.
In 2002 Adams lanseza impreuna cu Hans Zimmer The Spirit: Stallion of the Cimarron DreamWorks,care este recompensat cu Discul de Aur in Statele Unite.

Doi ani mai tarziu,in 2004,artistul aduce publicului primul album de studio dupa sase ani –Room Service.

In 2005 Adams scoate pe piata muzicala Anthology,un set de doua CD-uri-primul este o retrospectiva a hiturilor sale de la inceputul carierei,iar al doilea disc contine piese mai putin cunoscute din cei 25 de ani de cariera.
Tot acum lanseaza si DVD-ul Live in Lisabona.

In luna iulie 2005, Bryan Adams canta in supershow-ul Live 8 din Onatrio,Canada.

Artistul compune si Never Gonna Break My Faith,o piesa cantata de Aretha Franklin si Mary J. Blige si care se aude pe coloana sonora a filmului Bobby.Hitul ii aduce lui Adams o nominalizare la Globurile de Aur 2007.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu