sâmbătă, 9 noiembrie 2013

O pustoaica de 17 ani, Birdy devine mica regina a Top Romantic FM cu celebra deja balada de dragoste, Skinny Love




Jasmine van den Bogaerde, avand numele de scena Birdy, este o muziciana de doar 17 ani din UK, nascuta in Lymington, Hampshire. A castigat competitia/showul englez Open Mic UK 2008, la doar 12 ani.

Single-ul ei de debut, Skinny Love, cover dupa piesa trupei din USA, Bon Iver, a avut un succes rasunator, fiind lansat in 2011. A fost piesa hit in toate tarile Europei, dar si in Australia. Acolo unde a primit si sase discuri de platina pentru melodie.

Birdy a fost si numele primului ei album, lansat in noiembrie 2011, pe 7 noiembrie mai exact. Locul 1 ocupat de acest album in Australia, Belgia si Olanda. Fire Within este al doilea album, lansat in septembrie 2013 in UK si alte tari europene.

Cand a castigat Open Mic, a triumfat in fata a peste 10.000 de concurenti, cantand in direct, in fata a mii de oameni, o melodie proprie: So Be Free.

La 14 ani doar, in ianuarie 2011 lansa un cover celebru, Skinny Love, cantand piesa cu o emotie si o maturitate deloc specifica varstei atat de fragede. A prins din start locul 1 in UK Singles Chart, fiind ales Record of the Week de BBC.

Sophie Muller a realizat un videoclip pentru piesa. Melodia a fost aleasa soundtrack pentru celebrul The Vampire Diaries.

In mai 2011, piesa ajungea locul 1 si in Olanda.

In septembrie 2011, Birdy era invitata la un concert live, de catre BBC, unde a cantat si Skinny Love, dar si alte piese care urmau sa intre pe primul ei album, cu acelasi nume intitulat, Birdy.

Pe 16 februarie 2013, era invitata sa cante la marele Festival San Remo din Italia.


Noul album Fire Within este lansat de prea putina vreme, dar e deja pe primul loc in USA.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu