luni, 15 iulie 2013

Chayanne devine regele Latino si regele Topului dupa ce a luat number one cu Cuidarte El Alma




Chayanne (nascut pe data de 28 iunie, 1968) este un cantaret de muzica pop latino. Chayanne s-a nascut in San Lorenzo, Puerto Rico, si numele lui adevarat este: Elmer Figueroa de Arse.

Figueroa a inceput sa-si foloseasca numele artistic de `Chayanne` de cand era copil. El a participat la diverse auditii pentru grupul Menudo, dar cum a fost prea mic pentru acest grup a fost refuzat. Nu a renuntat la aceasta idee si cand a auzit ca Titi Soto vrea sa creeze un nou grup care sa fie in competitie cu Menudo, nu a mai stat pe ganduri si si-a incercat norocul.

El a fost ales sa faca parte din acest grup si asa a inceput cariera lui muzicala. Acest grup, Los Chicos, a avut foarte multe hituri numarul 1, incluzand aici pe Puerto Rico, Son Los Chicos si Terremoto. Chiar daca daca nu era asa de popular ca si Menudo, asta nu i-a oprit sa fie mereu in competitie cu acest grup, devenind in acest fel faimosi in toata America Latina, participand chiar intr-un film (Coneccion Caribe), si producand millione de tricouri, reviste si alte obiecte relationate cu grupul lor.

Dupa ce Los Chicos au falimentat in 1984 si s-au si separat, Chayanne, devenind faimos in toata America Latina, s-a retras pentru scurt timp, mutandu-se in Mexico, a preferat sa stea in umbra cativa ani pentru ca fanii lui sa nu se plictiseasca de el.

In anul 1987, el s-a intors ca o furtuna cu albumul `Fiesta in America`, care continea melodii in limba spaniola avand stilul pop-clasic.

Chayanne a devenit instant din nou un idol al tinerilor din America Latina. El a avut turnee in toate tarile in care se vorbeste spaniola, si in 1989 a scos cel de-al doilea labum solo, producand inca un cantec care a avut succes: Tu Pirata Soy Yo.

Anul 1990 a adus cateva schimbari in viata lui Chayanne. A incercat sa joace in filme, s-a casatorit cu Marilisa Maronese, cu care a format o familie si s-a mutat in Miami.

A jucat in filmul: Volver A Empezar dar si in filmul holywood-ian `Dance With Me` alaturi de Vanessa L. Williams, avand rolul unui dansator cubanez. A mai jucat si in cateva soap-opera in Argentina, printre care si telenovela: `Provocame`. El a continuat sa faca turnee si sa produca cd-uri, si alaturi de Ricky Martin, este considerat cel mai mare idol al tinerilor din Puerto Rico.

Cateva melodii care au ajuns primele in top ar fi: `Salome`, `Torero`, `Boom Boom`, `Enamorado`, `Atado A Tu Amor`, `No Te Preocupes Por Mi`, `Caprichosa` or `Y Tú Te Vas`.

Autostrada care leaga San Lorenzo de Gurabo, `PR-203` a fost numita Chayanne, in onoarea lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu