vineri, 13 decembrie 2013

Ultimul number one pe 2013 este dat de Shakin Stevens cu celebrul colind Merry Christmas Everyone



Shakin Stevens,pe numele sau adevarat, Michael Barratt, s-a nascut pe 4 martie 1948. Este un apreciat compozitor si interpret de rock-in roll .Si-a inceput cariera la sfarsitul anilor ' 60,desi a cunoscut succesul abia in anii '80.

Michael Barratt, care a adoptat ca nume de scena Shakin' Stevens,este cel mai mic dintre cei 11 copiii ai familiei Barrat. S-a nascut in Ely ,ooctombrie in 1967 si au avut 3 copii. La momentul casatoriei,ocupatia asa oficiala era de laptar.

Ca adolescent, la mijlocul anilor '60, impreuna cu prietenii de la scoala au format o formatie rock in roll, el era lider si vocalist. Initial, s-a numait The Olympics, apoi The Cossacks si, in final, The Denims. Cantau in localuri din Cardiff si South Wales.

In 1976, s-a alaturat The sunsets, o formatie de rock and roll, al carei fan era de cativa ani si spera doar sa urce pe scena altauri de ei, ca invitat .

The 1980 si 1990 , Shakin Stevens a cunoscut un managemant de succes din punct de vedere muzical,astfel ca in 1981, Shaky a atins primul loc in topuri cu "This Ole House" si au urmat inca 10 piese ce au urcat in top 5 incluzand 3 piese situatie pe locul 1 : "Green Door", "Oh Julie" si "Merry Christmas Everyone",in timp ce "You Drive Me Crazy" si "A Love Worth Waiting For" aiajuns pe locul 2 in 1981 si respectiv 1984.


Din 2000 si pana in 2005 a avut parte de o perioada mai slaba in cariera;In 2005 ,insa,s-a intors in topurile din Marea Britanie,cu albumul The cellection, ce continea hiturile sale, ce a ajuns pe locul 5 .Tot in acel an,a aparut in videoclipul lui Tony Christie's si Peter Kay's al piesei "Is This the Way to Amarillo", o piesa de locul 1.A fost si castigatorul unui reality show de televiziune.. Hit Me Baby One More Time.

In mai 2007, Stevens a alansat album intitulat "Now Listen " in Danemarca.

La inceputul saptamainii din martie in 2008 Chris Evans a dedicat acea saptamana special lui Shakin Stevens la postul sau de radio pentru a sarbatori cea de-a 60 -a aniversare a acestuia.

Formatia The sunstes, cu care a activat Shakin Stevens, a continuat activitatea fara el, avand concerte anuale in Marea Britanie, Europa si Australia, pastrand acelasi stil muzical, rock and roll. De cativa ani, in formatie, s-a alaturat cel mai tanar nepot al lui Shakin Stevens, Levi Barrett.

Anul trecut, in iulie, Stevens a fost dus de urgenta la spital dupa ce s-a prabusit in casa sa din Windsor. Rezultatele examinarii au dus la concluzia ca era extenuat si stresat datorita faptului ca lucra intens la noul album. Dupa ceva timp, s-a anuntat ca defapt a suferit un atac de cord serios, ce a dus la spitalizarea acestuai pentru 2 luni, dupa ce avusese o activitate intensa privind gradinaritul in curtea casei din Windsor. S-a refacut complet in 2011 si se afla intr-un turneu pentru a sarbatori succesul din intreaga sa cariera de aproximativ 30 de ani!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu