marți, 25 decembrie 2012

Si tot o poveste..de iarna...a celui mai bun artist, care a adus cea mai buna piesa in Top Romantic FM 2012: Amedeo Minghi si Ricordi del Cuore



Cantaret si compozitor italian nascut la Roma pe 12 august 1947.

După efectuarea unei auditii cu maestrul Stelvio Cipriani, a fost pus sub contract cu casa de discuri Dischi Ricordi, care face un impact în 1966 cu 45 piese. Iar la sfarsitul anului, isi prezinta si piesa Alla fine e Ma per fortuna la o emisiune televizata, Scala Reale, fara un prea mare succes dupa insa.

Anul viitor face un cover dupa Dove credi di andare, al lui Sergio Endrigo, care va fi inclus si el pe un disc lansat tot de Dischi Ricordi si prezentat si la Festival di San Remo.

A participat la n festivaluri San Remo, unde a facut succes incredibil in anii de glorie. In 1992 primeste propunerea de a face melodia soundtrack la serialul de mare succes Edera si da lovitura, pentru ca Ricordi del Cuore a fost o piesa lansata in milioane de exemplare, difuzata in radiouri din n tari europene.

Si a dat lovitura si in Topul nostru, unde a castigat si Top Romantic FM 2012.

Ce se poate spune despre o piesa care a strans 62 de saptamani intr-un Top, indiferent de nume? Si indiferent daca sunt totalizate pe parcursul a 2 ani. Sau poate ca mai ales de aceea. 12 saptamani in 2011 si number one de doua ori la rand. In 2012 50 de saptamani la rand, tot Topul adica, de la un capat la altul si un loc 2 maxim atins, pe 1 decembrie. Locul 1 in 2012 si cea mai buna, frumoasa si ascultata piesa in TopRomantic FM!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu