sâmbătă, 1 decembrie 2012

Chris de Burgh este din nou rege in Top Romantic Forum! Al doilea artist cu doua piese number one in 2012 dupa BZN. De azi, Lady in Red este regina!



Christopher John Davison s-a născut pe 15 octombrie 1948 în Venado Tuerto, Santa Fe, Argentina.

Tatăl său, colonelul Charles Davison, era diplomat britanic iar mama sa, Maeve Emily de Burgh, irlandeză, îl însoţea în misiunile diplomatice din lume.

Familia de Burgh s-au instalat în Bargy Castle, County Wexford, un castel din secolul al XII-lea cumpărat de bunicul lui Chris, Sir Eric de Burgh. Se pare familia de Burgh este înrudită cu Hubert de Burgh, nobil de pe vremea Regelui John. Castelul a fost transformat într-un hotel unde Chris obişnuia să cânte pentru oaspeţi şi a luat numele de scenă de Burgh.

Chris a urmat cursurile colegiului Marlborough, din Wiltshire, apoi a urmat Trinity College din Dublin, obţinând o diplomă de master în Engleză, Franceză şi Istorie.

În 1974, Chris de Burgh a semnat un contract cu A&M Records şi a cântat în deschiderea trupei Supertramp, în turneul lor "Crime of the Century". A debutat cu albumul "Far Beyond These Castle Walls", dar nu a reuşit să urce în topuri.

În iulie 1975, lansează single-ul "Flying", care nu a făcut impresie în Marea Britanie, dar a staţionat în topul din Brazilia timp de 17 săptămâni. A intrat în top U.K cu single-ul "Best Moves".

Adevăratul succes a venit odată cu balada "Lady In Red" din 1986, care a fost #1 în topul din Anglia şi #3 în SUA. Albumul pe care este inclus single-ul, "Into the Light" a ajuns #2 în Marea Britanie.

Albumul mai conţine piesa "For Rosanna", compusă de Chris de Burgh în 1984, pentru a sărbători naşterea fiicei sale, Rosanna Davison, care avea să câştige titlul Miss World în 2003. Chris de Burgh mai are doi fii împreună cu soţia sa Diane.

După şaisprezece albume de studio, Chris de Burgh a lansat în 2008 albumul "Footsteps", ce include cover-uri şi două piese compuse de el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu