duminică, 11 martie 2012

Pentru prima data cand coroana Topului nostru este acaparata de un grup muzical: cine sunt cei de la BZN



BZN este prescurtarea folosita de trupa olandeza, Band zonder Naam, care semnifica “trupa fara nume”.

Au inceput cariera muzicala in 1966, in orasul natal Volendam, ca promotori ai genului pop-rock, cu evidente influente britanice. Formula de start era alcatuita din Jan Veerman (voce), Cees Tol (chitara), Evert Woestenburg (chitara), Jan Tuyp (bass) si Gerrit Woestenburg (percutie).

Dupa cativa ani, au schimbat genul, abordand de aceasta data hard-rock-ul. Suferind cateva schimbari de componenta, au inceput sa cante pop comercial, vocalista Annie Schilder avand un cuvant greu de spus in aceasta privinta. Aceasta formula a fost cea care le-a adus succesul de casa, in timp ei devenind cea mai populara formatie olandeza a tuturor timpurilor.

Primul cantec cu un urias suces de casa a fost “Mon Amour”, care a rezistat saptamani in sir pe locul 1 in topul olandez. Dar faima lor a depasit curand granitele, mai ales ca versurile lor erau in intregime in limba engleza (acest lucru avea sa se schimbe abia in 2003).

Desi trecerea anilor a adus cu sine modificari de componenta, aceasta nu a influentat defel calitatea si succesul trupei. Cea mai notabila modificare a fost schimbarea vocalistei, care a fost inlocuita de Carola Smit. Fratii Tol, autorii majoritatii melodiilor si versurilor, au parasit si ei formatia in 1988.

In 2006 au realizat un ultim turneu, care s-a intins in timp pana in iunie 2007. A fost ultima lor aparitie pe o scena impreuna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu