duminică, 18 martie 2012

Din nou coroana Topului nostru se preda unui barbat. Ronan Keating si povestea unei melodii tulburatoare


Fostul lider al trupei irlandeze "Boyzone" s-a născut în Swords, o suburbie a Dublinului, pe 3 martie 1977.

Cariera muzicală a artistului a început încă din adolescenţă. Ronan a intrat, în 1993, la 16 ani, în trupa "Boyzone", o replică europeană a americanilor de la "Take That".

Succesul pentru Keating, principala voce a trupei, şi ceilalţi patru membri ai formaţiei, a fost imens. Între 1994 şi 2000, "Boyzone" au scos trei albume de studio şi o compilaţie, vânzând peste 17 milioane de discuri în toată lumea.

"Boyzone" s-au destrămat în 2000, an în care Keating a debutat în cariera solo cu albumul "Ronan", ce conţinea hitul "When You Say Nothing At All". În 2002 a ieşit pe piaţă cu "Destination", iar single-ul "If Tomorrow Never Comes" a cucerit topurile. Peste cinci ani, în noiembrie 2007, Keating anunţa că "Boyzone" se vor reuni, astfel că în 2008 au dat 29 de concerte în Marea Britanie şi Irlanda. În martie 2010, "Boyzone" scot albumul "Brother", al cărui turneu de promovare are loc în februarie-martie 2011. La începutul acestui an, Ronan Keating a lansat un nou album solo, "TBA".

Tot ce nu credeam ca stim despre Ronan Keating...

Poreclele lui Ronan sunt Tintin si Ro.

Numele sau inseamna "Pui de Foca".

Cele mai dragi "posesii": sotia si copiii.

Cea mai mare dorinta: ca sotia si copiii sai sa traiasca mult si sa fie sanatosi. "La nivel personal, sanatatea este viata ta. Asa vad eu lucrurile. Din punct de vedere profesional, vreau sa fiu un artist de succes atata timp cat pot face acest lucru."

Profesoara de muzica din scoala l-a dat afara din cor, pentru ca nu canta... cu voce de opera!

Prima sa iubita a fost Rebecca. Artistul isi aminteste: "Nu ne-am sarutat sau ceva de genul asta... Ne tineam de mana, discutam mult, radeam, dar ne placea sa spunem ca suntem prieteni. Cred ca aveam vreo zece ani..."

Despre viata lui amoroasa s-a scris destul de mult... S-a spus ca ar fi avut relatii cu actrita Claire Danes, Gabrielle - un VJ de la MTV si Vernie de la Eternal.

Tara care ii place cel mai mult: Irlanda - "Scuze, dar o iubim atat de mult! Irlanda este un loc minunat sa iti cresti copiii. Este casa mea si intotdeauna va fi asa. Intotdeauna exista posibilitatea de a pleca cu avionul pentru cateva saptamani sau luni, in alta parte a lumii. Ne-am cumparat o casuta in Portugalia si mergem vara acolo."

Videoclipul si piesa care ii plac cel mai mult de la Boyzone: "Isn't It A Wonder" - clipul a fost filmat in Australia. Este putin cunoscut faptul ca motorul avionului lor privat aproape ca a cedat in timpul zborului spre locatie...

Albumul Boyzone preferat: "Where We Belong".

Mancarea preferata: cea japoneza si pastele.

Ii plac motocicletele Harley Davidson, golful si calaria, mirosul florilor proaspete si cel al ierbii proaspat taiate.

Crede in existenta fantomelor si a OZN-urilor, insa a declarat: "Nu cred in prezicatori. Cred in Dumnezeu. Sunt religios, nu superstitios..."

Cel mai mult se teme de serpi...

Albumul preferat: "Listen Without Prejudice" al lui George Michael, care este, de altfel, si artistul sau preferat.

Primul album cumparat: "Last Christmas", al trupei Wham!.

Grupul sau trupa preferata: "Grupul meu preferat este... oricare, de la Beatles pana la Rolling Stones. Oricine, omule. The Jacksons... oricine."

Printre prietenii lui Ronan se numara Gary Barlow, fost component al trupei Take That, si, bineinteles, idolul sau dintotdeauna, George Michael.

Una dintre cele mai mari petreceri pe care le-a organizat a fost cea de la implinirea varstei de 21 de ani, care a avut loc in Dublin.

Artistul a castigat prestigiosul premiu Ivor Novello pentru piesa de succes "Picture Of You". Aceasta distinctie a mai fost acordata lui Elton John si lui George Michael. A mai primit premii, alaturi de Boyzone, pentru Best Band On The Road - 1994, Best Album in 1995 - albumul "Said And Done", Best Album in 1996 - "A Different Beat", Best Single in 1996 - "Words", Best International Group in 1996, Song Of The Year in 1998 - "No Matter What".

In 1996, Ronan a castigat trei premii la categoriile: Best Haircut, Most Fanciable Male, Best Dressed Male.

A cantat impreuna cu Luciano Pavarotti la concertul din 1998, "Pavarotti And Friends".

A prezentat show-ul MTV Europe Music Awards in Rotterdam, in anul 1997, si in Dublin, in 1999. Alte spectacole a caror gazda a fost: Eurovision Song Contest, Top Of The Pops, Get Your Act Together - o emisiune in cautare de talente muzicale, prezentata la BBC, World Music Awards in 1999, MTV Asia Awards 2002.

A cantat alaturi de Gary Barlow la concertul in memoria Printesei Diana.

Baietii de la Boyzone au aparut in videoclipul piesei trupei U2, "The Sweetest Thing". Melodia este o scuza a solistului Bono de la U2, pentru ca a uitat de ziua de nastere a sotiei sale. Trupa Boyzone este una dintre preferatele sotiei lui Bono, ca atare prezenta lor in clip a fost un cadou pentru aceasta.

A cantat alaturi de Elton John in concertul din Madison Square Garden din New York, in anul 2000.

A concertat in 2003, in Shepherd's Bush Empire, Londra, in cadrul spectacolului sustinut impotriva razboiului, "One Big No".

Mai mult decat o cariera intr-o trupa de baieti sau o cariera muzicala solo, Ronan s-a implicat si in activitati de manageriat. In faza initiala de lansare a trupei Westlife, Keating s-a implicat, impreuna cu managerul Louis Walsh, in sustinerea si promovarea formatiei.

Membrii Boyzone, ca si cei ai trupei U2, au niste sosii... de ceara intr-un muzeu din orasul lor natal, Dublin.

Baietii de la Boyzone au fost invitati sa isi lase amprentele pe Zidul Mainilor din Rock Circus, Londra, acolo unde se afla si celebrele... maini ale lui Michael Jackson.

"Cel mai bun sfat pe care l-am primit a fost: 'Poarta-te frumos cu toti cei din jurul tau atunci cand avansezi in cariera, pentru ca ii vei intalni pe toti atunci cand vei cobori'. Singurul sfat pe care l-as putea da cuiva este: 'Bucura-te de viata, pentru Dumnezeu!'"

Un tip optimist, un artist implinit, un sot si un tata de exceptie... Ce isi mai poate dori Ronan Keating de la viata? Poate doar sa traiasca 100 de ani... Oricum ar fi, sper ca melodiile sale sa devina (daca nu sunt deja) unele dintre preferatele tale. Recunosc, ale mele sunt. Poate si pentru ca ceva din personalitatea lui atat de placuta patrunde in versurile pieselor scrise cu mult suflet si daruire. Asculta-le si spune-mi dupa aceea daca am avut dreptate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu