sâmbătă, 18 august 2012

Un italian triumfa din nou in Top Romantic FM: Parla Con Me de la Eros Ramazzotti e prima piesa dupa 6 saptamani de prezenta



S-a nascut pe 28 octombrie 1963 in Roma, Italia,`unde e mai usor sa visezi decat sa privesti in fata realitatea`. Si-a petrecut copilaria facand figuratie in cateva filme si visand la o cariera stralucitoare de cantaret. Este incurajat in aceasta directie de tatal sau Rodolfo, care e pictor, dar a inregistrat, de asemenea, si cateva melodii.
Dupa ce a terminat studiile medii, Eros a dat examen la Conservator, dar a picat. S-a inscris la contbilitate, insa studiile sale in acest domeniu n-au durat prea mult; avand in minte doar muzica, el abandoneaza facultatea in al doilea an.
In 1981 participa la concursul `Voci Nuove de Castrocaro`. Ajunge in finala cu melodia `Rock 80`, care ii aduce dealtfel si primul contract discografic.
Se muta in Milano, chiar la sediul casei de discuri.
In 1982 scoate pe piata primul sau single, intitulat `Ad un amico`.
Dupa un an de munca, incep sa apara si succesele: Eros triumfa la sectiunea `tinere talente` din cadrul Festivalului de la Sanremo, editia 1984, cu melodia `Terra promessa`, compusa impreuna cu Renato Brioschi si Alberto Salerno. `Terra promesa` se raspandeste in toata Europa, deoarece casele de discuri il considera pe Ramazzotti un artist care poate face fata cu succes pe plan international.
In 1985 revine pe scena Festivalului de la Sanremo si ocupa locul 6 cu piesa `Una storia importante`, melodie ce apare pe primul sau album - `Cuori agitati`. Single-ul `Una storia importante` devine hit european, cel mai mare succes avandu-l in Franta, unde s-a vandut intr-un milion de exemplare.
In 1986 scoate pe piata cel de-al doilea disc al sau, intitulat `Nuovi eroi`si participa pentru a treia oara la Festivalul de la Sanremo, unde triumfa de aceasta data cu cantecul `Adesso tu`.
Al treilea album nu se lasa mult asteptat. In 1987, Eros Ramazzotti lanseaza `In certi momenti`, care contine un duet cu Patsy Kensit - `La luce buona delle stelle`. Tot in acest an sustine un turneu de 9 luni si are parte de un public foarte mare: mai mult de un milion de spectatori. CD-ul `In certi momenti` are si el un succes rasunator: se vinde in peste 3 milioane de copii in intreaga lume.
Cel de-al patrulea disc al artistului `Musica e` iese pe piata in 1998.
Consacrarea lui Eros Ramazzotti in plan international vine in aprilie 1990, cand 200 de jurnalisti din toata lumea participa la conferinta de presa organizata pentru scoaterea pe piata a celui de-al cincilea album `In ogni senso`, care a fost lansat in 15 tari. Producatorul american Clive Davis il sfatuieste sa tina un concert la Radio City Music Hall din New York; Ramazzotti este primul cantaret italian care ajunge sa concerteze aici.
Alte albume ale artistului sunt `Eros in concert`, `Tutte storie`, `Dove c'e musica`, `Eros (Greatest Hits)`, `Eros Live`, `Stile Libero`, `9`, `Calma Apparente`.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu