sâmbătă, 11 februarie 2012

Pentru prima data in 2012, Topul a fost cucerit de un duet superb. Povestea unui vis: Sarah Brightman si Andrea Bocelli



Piesa Time to Say Goodbye ( Con te Partiro ) a fost a doua melodie prezentata de Sarah Brightman la Campionatul Mondial de box (IBF) in 1996. Duetul cu tenorul Andrea Bocelli a fost vandut in peste 3 milioane de exemplare în Germania, devenind cel mai bine vandut single în istoria acestei ţări europene.

Albumul Timeless (apărut în 1997, intitulat Time To Say Goodbye în Statele Unite) conţine Time To Say Goodbye si alte teme clasice inspirate , cum ar fi : Just Show Me How to Love You un duet cu Jose Cura (iniţial cântat de Darius Baldambembo sub titlul Tu Cosa Fai Stasera ), o cover al succesului grupului Queen Who Wants to Live Forever" si "Tu Quieres Volver" (iniţial înregistrata de către Gipsy Kings). Albumul s-a vandut in 1.4 milioane de exemplare în SUA .

In ce-l priveste pe Andrea, in 1996 Bocelli a fost invitat să cânte împreună cu soprana engleză Sarah Brightman pentru Henry Maske. Sarah Brightman a continuat să cânte cu Bocelli, schimbând titlul cântecului „Con te partiró” în „Time to say goodbye” (E timpul să spunem adio); acestia l-au reînregistrat împreună cu Orchestra Simfonică din Londra. O variantă a cântecului „Time to say goodbye” numită „Time to say Hello” a fost lansată în 2009.

La 3 martie 1997, Bocelli a apărut în Hamburg, Germania, împreună cu Sarah Brightman pentru a primi premiul ECHO pentru Cel Mai Bun Single al Anului. În august a luat parte la Festivalul Puccini din Torre del Lago în Italia. Toată vara a tinut 223 de concerte în aer liber în Germania, dar si concerte în sală, ca de exemplu la 31 august în Oberhausen.

Despre Sarah: S-a nascut la data de 14 august 1960 în localitatea Berkhampstead din Anglia, Sarah Brightman a pasit in lumea spectacolului de la frageda varsta de treisprezece ani. Ea si-a facut debutul in teatru jucand in I and Albert la teatrul Piccadilly din Londra in anul 1973. La vârsta de 16 ani, ea s-a alăturat grupului britanic de dans Oamenii lui Pan şi a aparut in show-ul de televiziune „Top of the Pops”.

Doar doi ani mai târziu, cariera lui Sarah a fost propulsata cu un pas mai departe atunci când a lansat un spot ca fiind vocalista grupului muzical Hot Gossip. In acelasi an, ea a ajuns in pozitia a cincea in topul britanic prin piesa "I lose my Heart to a Starship Trooper".

Despre Bocelli: Andreea Bocelli s-a nascut pe 22 septembrie 1958 in Lajatico, in campia toscana de langa Volterra. Traditiile regiunii si puternica influenta a parintilor l-au invatat sa nu accepte niciodata in mod pasiv dificultatile, ci mai degraba sa capete forta din ele.

El declara ca nu exista momente ale vietii sale fara pasiunea pentru muzica. Marii tenori italieni, precum Del Monaco, Gigli si mai ales Corelli, au exercitat intotdeauna asupra lui o mare influenta si admiratie. Fiind pasionat de mizica lirica, visul si ambitia vietii sale a fost sa devina un mare tenor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu